Skip to content

PA’S RASPBERRY PI COMPETITIE NEDERLAND 2018 – 2019

Verbeter welzijn - doe een uitvinding!

Meld je nu aan

PA heeft in Engeland de Raspberry Pi competitie de afgelopen vijf jaar met veel succes georganiseerd. Nu gaat de competitie ook voor het eerst in Nederland plaatsvinden, in samenwerking met House of Digital.

De Raspberry Pi is een goedkope, krachtige creditcard-formaat computer. In de competitie worden teams van scholen uitgedaagd om met behulp van de Raspberry Pi innovatieve oplossingen te vinden voor problemen in onze samenleving. Met de competitie hopen we jonge mensen enthousiast te maken voor technologie en hopen we het belang van innovatie en samenwerking naar voren te brengen om zo samen te werken aan een betere wereld. De competitie geeft leerlingen/studenten van 12 jaar en ouder de mogelijkheid om hands-on ervaring op te doen met computerprogrammeren en techniek – waardevolle vaardigheden die steeds belangrijker worden in de maatschappij.

PA Raspberry Pi Winners 2017
PA Raspberry Pi Winners 2017

St Mary's Primary School, Horsham

In PA's Raspberry Pi competitie 2018-2019 dagen we teams van leerlingen van MAVO-, HAVO-, VMBO- en MBO-scholen in Nederland uit om aan de slag te gaan met het thema ''Verbeter welzijn - doe een uitvinding!'', gebruikmakend van de Raspberry Pi. Wie kan met de Raspberry Pi een toepassing voor in huis ontwikkelen waar mensen die behoefte hebben aan zorg echt iets aan hebben?

Hier vind je nieuws, updates en tips om optimaal te presenteren tijdens de Raspberry Pi competitie Nederland 2018 – 2019!

IS JOUW SCHOOL ER KLAAR VOOR?

Dit jaar starten we met 20 teams. Een team bestaat uit enkele leerlingen/studenten. Elk team wordt binnen de scholen begeleid door een volwassene (in veel gevallen: een docent). Na een bevestigde inschrijving ontvangt elk team een gratis Raspberry Pi-startpakket. Vervolgens kan elk team aanvullende begeleiding krijgen van een mentor uit het bedrijfsleven en/of de Hogeschool van Amsterdam. Daarnaast is op diverse websites allerlei informatie beschikbaar over het realiseren van ideeën met de Raspberry Pi en suggesties over hoe de Raspberry Pi competitie ingepast kan worden in het lesprogramma. Wij blijven contact houden met de participerende scholen en zorgen dat alles up-to-date is.

WANNEER?

Ter voorbereiding op deze competitie vindt in juni 2018 een introductiesessie voor de leraren plaats. De startdatum van de competitie is 25 september 2018 14.30 – 17.30 uur met een kick off event. De competitie duurt 5 maanden. De grote finale vindt tijdens een event in april plaats. De exacte datum wordt, als de tijd rijp is, gecommuniceerd naar de participerende teams. Leerlingen, begeleiders, vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en juryleden komen dan bijeen en de winnaars worden bekend gemaakt.

King Edward VI Grammar School, Chelmsford

WAT IS DE BEDOELING?

Steeds meer mensen die behoefte hebben aan zorg wonen in hun eigen huis. Vaak krijgen ze die zorg (deels) van instanties of van vrienden of familie. Maar vaak zijn ze voor groot deel van de tijd op zichzelf aangewezen. Technologische oplossingen kunnen helpen hun leven in huis beter, veiliger, gezonder of aangenamer te maken. Het is de bedoeling dat elk team op basis van de Raspberry Pi een concrete oplossing bouwt voor dit probleem. Misschien een sensor die de luchtkwaliteit in huis meet? Of een apparaatje dat plantjes water geeft? Of een apparaatje dat contact met een zorgverlener tot stand brengt als er problemen zijn? Wij weten van de vorige jaren dat de teams zeker met geweldige ideeën zullen komen en wij kijken er naar uit om deze te beschouwen.

Voorbeelden van projecten uit de Engelse competitie zijn: een game om kinderen met ADD en Dyslexie te helpen bij het leren, een tool waarmee zorgverleners in de gaten kunnen houden of oudere mensen zonder hulp in hun woning vallen en een systeem dat doofstomme mensen helpt hun woning binnen te komen (allen binnen het thema ''verbeter de levens van mensen die een aandoening hebben die hun leven bemoeilijkt'').

De oplossingen/uitvindingen/innovaties worden beoordeeld in drie categorieën:

  1. Meest creatieve oplossing
  2. Meest haalbare oplossing
  3. Meest impactvolle oplossing

De winnaars van elke categorie krijgen een aantrekkelijke prijs. De competitie staat open voor teams van alle MAVO-, HAVO-, VMBO-en MBO- scholen in Nederland. De sluitingsdatum voor inzendingen is 1 maart 2019.

WINNAARS VORIG JAAR

Om een idee te krijgen van eerdere competities in Engeland en van de ideeën die de teams hebben gerealiseerd zijn hier diverse impressies te vinden.

PA Raspberry Pi Winners 2017

PA Raspberry Pi Winners 2017

PA Raspberry Pi Competition 2016

PA Raspberry Pi Competition 2015

PA Raspberry Pi competition 2014

IN de MEDIA

"Raspberry Pi competition at the Science Museum"

Read the full article on BBC Make it Digital

"PA Consulting Raspberry Pi 2015 winners announced"

Read the full article on Computer Weekly

"Schools Raspberry Pi competition reveals future talent"

Read the full article on Electronics Weekly

"Raspberry Pi competition: Robot dog unlocks potential of pocket-sized computer"

Read the full article on International Business Times

"4 teams win PA Raspberry Pi coding competition"

Read the full article on Consultancy UK

WIE ZIJN WIJ?

PA is een zeer succesvol adviesbureau, met een unieke combinatie van consulting, innovatie en technologie. Onze consultants en ingenieurs combineren sectorexpertise met uitzonderlijke inhoudelijke kennis – daarmee creëren we blijvende impact voor klanten. Binnen ons Technology Centre in Cambridge (Verenigd Koninkrijk) zijn we verantwoordelijk geweest voor veel baanbrekende producten, waarvan de invloed vandaag nog merkbaar is – van prijswinnende micrometers tot de originele "brushless" servomotor, van testapparatuur voor draadloze 4G tot 's werelds eerste voorgevulde wegwerp-auto-injector.

NEEM CONTACT MET ONS OP

Neem contact met ons op voor nadere informatie over de voorbereiding voor de competitie.

Ernst Brand

PA public sector expert

Mark Griep

Head of PA in the Netherlands and financial services expert
×

By using this website, you accept the use of cookies. For more information on how to manage cookies, please read our privacy policy.