Insights/Case studies/Newsroom/CareersCareersCareersPartnersConsultantsTechnology innovationCorporateEarly careersSearch Jobs/About us/Contact us Global locations

Search paconsulting.com
  • Phone
  • Contact us
  • Locations
  • Search
  • Menu

share

  • Add this article to your LinkedIn page
  • Add this article to your Twitter feed
  • Email this article
View or print a PDF of this page
.
 
Close this video

Allt fler nöjda med sin outsourcing!  

IT-outsourcing är idag en accepterad affärsmodell med många nöjda kunder. Det visar 2014 års nordiska IT-outsourcingstudie från Whitelane Research och PA Consulting Group (PA). Den enskilt största studien i Norden som baserar sig på en genomgång av över 1000 kontrakt från över 350 av de största IT-outsourcing
köparna i Norden.

Studien visar att outsourcingmarknaden mognat och att nya drivkrafter såsom kvalitet och att kunna fokusera på sin huvudverksamhet blivit allt viktigare som grundorsak vid beslut om outsourcing. Att enbart göra det av kostnadsskäl har minskat. Det är dock inte troligt att det kommer att minska ytterligare då ett så stort projekt som en outsourcing innebär alltid måste ha ett positivt business case.

Men som alltid finns det förbättringsområden. Nära hälften av de tillfrågade leverantörerna i studien ser stora brister i kundernas governance-förmåga medan kunderna själva anser att de har god kompetens inom detta ormåde. Det är anmärkningsvärt att skillanden är så stor. PA har erfarenhetsmässigt sett detta som en av de vanligaste orsakerna till att organisationer inte når uppsatta mål med sina outsourcingprojekt.

 

Beställ en tryckt sammanfattning av rapporten:

Fyll i dina kontaktuppgifter i beställningsformuläret och du får en tryckt sammanfattning av den fullständiga rapporten ”2014 Nordic IT-outsourcing survey” med posten.

» Indicates required fields

Your details

By submitting this form you are agreeing to be bound by our legal terms and conditions and our privacy policy.

To talk to one of our experts about IT outsourcing, or if you have any questions, please contact us now.

Contact
Søren Knudsen
PA in Sweden
contact us now

OM RAPPORTEN

PA Consulting Group's 2014 Outsourcing Study Nordics

2014 års IT-outsourcingstudie är den största nordiska kundundersökningen i sitt slag och består av data från över 350 respondenter hos de största köparna av IT-outsourcingtjänster i Norden.

OM PA INOM SOURCING

PA Consulting Group har lång erfarenhet av rollen som strategisk rådgivare inom sourcing med mer än 650 uppdrag till över 500 kunder världen över. Totalt representerar detta tjänsteområde ca 20% av PA:s totala intäkter globalt. I Norden har PA Consulting Group totalt ca 330 konsulter varav drygt 45 konsulter med erfarenhet och kompetens inom sourcing.

By using this website, you accept the use of cookies. For more information on how to manage cookies, please read our privacy policy.

×