Insights/Case studies/Newsroom/CareersCareersCareersPartnersConsultantsTechnology innovationCorporateEarly careersSearch Jobs/About us/Contact us Global locations

Search paconsulting.com
  • Phone
  • Contact us
  • Locations
  • Search
  • Menu

share

  • Add this article to your LinkedIn page
  • Add this article to your Twitter feed
  • Email this article
View or print a PDF of this page
.

Vilken typ av BPO passar ditt företag?

Det amerikanska företaget IPsoft, vars affärsidé är att automatisera företags IT- och affärsprocesser, lanserade i dagarna den första riktigt intelligenta roboten baserad på kognitiv intelligens - Amelia.

Amelia förstår tal- och skriftspråk, besitter förmågan att ta in kunskap och kan använda den för att lösa problem. Målsättningen är att automatisera ett stort antal supportjänster med i första hand siktet inställt på kundtjänst. IPsofts chef för ny teknik, Ergun Ekici, menar att Amelia kommer att automatisera tjänstesamhället i snabb takt.

-Den här typen av kognitiv intelligens ligger helt rätt i en tid där den pågående digitaliseringsvågen förändrar både affärsmodeller och arbetssätt i grunden med allt mindre interaktion människor emellan som resultat, säger Fred Johnsen, managementkonsult och ansvarig för samarbetet med IPsoft på PA Consulting Group i Sverige.

-Men det gäller att skynda långsamt. De förändringar som följer av att använda teknologi som Amelia i ett BPO-syfte är mycket omfattande och berör kunden på många plan med allt från organisations-struktur, affärsprocesser, arbetssätt till den enskilde individen, tillägger Fred.

Detta är också den grundläggande anledningen till varför PA Consulting Group valt att samarbeta med IPsoft.

-Rätt använt kan Amelia vara ett riktigt bra alternativ till ett traditionellt BPO-tänk. Men det är viktigt att analysera hur denna teknologi kommer att påverka organisationen, avslutar Fred.

PA Consulting kan hjälpa företag med att komma igång. Vi erbjuder en 3-veckors hälsocheck som syftar till att identifiera områden med potential för kostnadsreducerande eller kvalitetshöjande åtgärder där vi försöker fastställa effekt och risk vad gäller teknik, organisation, arbetssätt och metoder inklusive hur personalen påverkas om man funderar på att använda denna form för teknologi som ett alternativ till traditionell outsourcing av affärsprocesser som finans, HR, kundtjänst, etc.

Vill du veta mer?
Fyll i bifogad intresseanmälan nedan så hör vi av oss.

 

» Indicates required fields

Register here

By submitting this form you are agreeing to be bound by our legal terms and conditions and our privacy policy.

Om du har några frågor så är du välkommen att kontakta Pia Kullander på pia.kullander@paconsulting.com alternativt mobil 0733-10 47 80.

By using this website, you accept the use of cookies. For more information on how to manage cookies, please read our privacy policy.

×