Insights/Case studies/Newsroom/CareersCareersCareersPartnersConsultantsTechnology innovationCorporateEarly careersSearch Jobs/About us/Contact us Global locations

Search paconsulting.com
  • Phone
  • Contact us
  • Locations
  • Search
  • Menu

share

  • Add this article to your LinkedIn page
  • Add this article to your Twitter feed
  • Email this article
View or print a PDF of this page
.

"Sikkerheden vigtigt, men beskyttelsen mod truslerne må ikke blive en begrænsende faktor hverken for produktivitet eller reaktionstid.”

 

søren knudsen, pa's ekspert i cyber security

Close this video
 

Virksomheder skal være rustet til at håndtere trusler

Danske virksomheder er både direkte og indirekte udsat for trusler. Chef for PET Jakob Scharf opfordrer private virksomheder til løbende at vurdere mulige sikkerhedsrisici og samtidig skabe en sikkerhedskultur, der omfatter alle medarbejdere – specielt ledelsen.

”Hvis ledelsen ikke går forrest og skaber en troværdig sikkerhedskultur, så nytter det ikke meget. En sikkerhedskultur skal forankres i alle led i virksomheden, og man skal øve sig i sikkerhed. Det må ikke blot være et regelsæt, som ingen kigger i. Det skal også have konsekvenser, hvis man ikke tager sikkerheden seriøst. Ved at øve sig i sikkerhed, opnår man evnen til at håndtere en krise, og det er meget værdifuldt.”

Det siger chef for PET Jakob Scharf, gæstetaler ved PA Consulting Groups Executive Seminar den 21. marts i Hellerup.

”Man er modig, hvis man bruger virksomhedens mail på en smartphone. Følsomme oplysninger er ikke egnet til en telefon, hvor man har downloadet applikationer. Men det er dagligdagen for mange medarbejdere i danske virksomheder, og årsagen er, at teknologien giver os fantastiske muligheder og fordele. Derfor bruger vi teknologien. Netop derfor skal man beskytte sig og være bevidst om sikkerheden,” siger Jakob Scharf.

Integrer sikkerheden i virksomhedskulturen

Man skal dog ikke beskytte alt lige godt. Det er vigtigt at prioritere, mener partner Søren Knudsen, PA Consulting Group.

”Nogle danske virksomheder tvivler på, at der er en risiko for trusler for netop dem. For hvad er der egentlig at stjæle? Men kan en bank undvære kundeinformationen? Kan en gennemsnitlig mellemstor dansk virksomhed undvære data en hel dag? Prøv at slukke for serveren og se, hvad der sker. Virksomheder undervurderer i for høj grad den klassiske industrispionage, som i nogle tilfælde slet ikke opdages. Og andre gange er man et mål, alene fordi man er en dansk virksomhed. Derfor er sikkerheden vigtigt. Men beskyttelsen mod truslerne må ikke blive en begrænsende faktor hverken for produktivitet eller reaktionstid,” siger Søren Knudsen.

Og det undgår man ved ikke blot hovedløst at skrue op for sikkerheden, mener Søren Knudsen, PA Consulting Group.

”Virksomheden skal kategorisere sikkerheden. Det er ikke nok med en firewall og at opfordre medarbejderne til at skifte password. Jeg ser ofte, at man passer lige godt på billederne fra julefesten, som på tegningerne fra udviklingsafdelingen til et nyt design i et nyt produkt.”

Også Jakob Scharf mener, at fokusering er vigtig for danske virksomheder.

”Tidligere var det PET’s væsentligste opgave at fokusere på landets militære trusler. I dag er det beskyttelse af værdier – det være sig mennesker, virksomheder og infrastruktur – der er vores fokus. Danske virksomheder skal tilsvarende analysere, hvad der er kritisk information for dem. Generelt kan jeg sige, at cybertruslen i dag er en integreret del af spionage mod virksomheder. Derfor er det vigtigt, at private danske virksomheder arbejder med deres sårbarhed. Man skal tage stilling til, hvad der er den kritiske del af forretningen, og det er aldrig en statisk proces”, slutter Jakob Scharf.

If you want to know how PA can help you survive and thrive in turbulent times, please contact us now.

By using this website, you accept the use of cookies. For more information on how to manage cookies, please read our privacy policy.

×