Insights/Case studies/Newsroom/CareersCareersCareersPartnersConsultantsTechnology innovationCorporateEarly careersSearch Jobs/About us/Contact us Global locations

Search paconsulting.com
  • Phone
  • Contact us
  • Locations
  • Search
  • Menu

share

  • Add this article to your LinkedIn page
  • Add this article to your Twitter feed
  • Email this article
View or print a PDF of this page
.
Close this video
 

Vi skal genvinde kundernes tillid

Afskaf pengesedler og filialer. Så kontant – og med et glimt i øjet – gav PA’s landechef Frank Madsen bolden op til temaet Fremtidens finansvirksomhed på PA Consulting Groups Executive Seminar den 24. oktober 2013, hvor Nykredits koncernchef Michael Rasmussen var gæstetaler.

”Der skyller forandringer ind over sektoren. Kravet om at transformere sig og give kunderne mere værdi i produkterne er store. Kun de smarte og proaktive vil overleve,” sagde Frank Madsen til de fremmødte, inden han gav ordet til Michael Rasmussen.

Michael Rasmussen ridsede de udfordringer op, som han som nytiltrådt koncernchef i Nykredit oplever, at især pengeinstitutter og realkreditinstitutioner står overfor. Det er først og fremmest at håndtere de utallige reguleringstiltag og krav, der ”vælter ind” fra EU i kølvandet på finanskrisen. For Nykredit, der er et af de få danske pengeinstitutter, der har fået status af SIFI-institutioner (Systemically Important Financial Institutions) betyder det blandt andet, at selskabets kernekapital i 2019 skal være væsentlig større end i dag.

”Vi skal have meget mere kapital, finansiering og likviditet. Så hele den opgave, det er at tilpasse institutternes forretningsmodel, forretningsprocesser og forretningstempo i lyset af den nye regulering skaber en helt ny dagsorden for den finansielle verden. Det er en kæmpe udfordring i dag, i morgen og om to år,” sagde han.

En anden stor udfordring for hele sektoren er at genvinde kundernes tillid efter finanskrisen. Nykredits forretningsmodel er at sætte kunden i centrum og følge kunden fra vugge til grav med både realkredit og bankvirksomhed.

”Det, er jeg sikker på, kan være en vinderformel for Nykredit. Vi skal selvfølgelig samtidig sørge for, at vi er lige så effektive som andre, at vi har de rigtige produkter, og at vi er prissat rigtigt. I det hele taget, at vi er kundevendte, sagde Michael Rasmussen.

Nye typer af spillere

Frank Madsen er som rådgiver for finansielle virksomheder uhyre opmærksom på de nichespillere, der i disse år dukker op, og som tilbyder deres kunder nye typer af kundeoplevelser sideløbende med almindelige bankprodukter. Som et eksempel blandt flere nævnte Frank Madsen tyske Fidor Bank, som man kun kan blive kunde hos via Facebook, og hvor mængden af ”likes” på en dag afgør dagens indlånsrentesats.

”Fidor Bank har også et nyt og spændende kundesegmenteringsværktøj, hvor kunden selv via Facebook går ind og vælger, hvilken type han eller hun er. Ud fra dette valg følger så en bestemt type rådgivning,” forklarede Frank Madsen.

If you want to know how PA can help you survive and thrive in turbulent times, please contact us now.

By using this website, you accept the use of cookies. For more information on how to manage cookies, please read our privacy policy.

×