Insights/Case studies/Newsroom/CareersCareersCareersPartnersConsultantsTechnology innovationCorporateEarly careersSearch Jobs/About us/Contact us Global locations

Search paconsulting.com
  • Phone
  • Contact us
  • Locations
  • Search
  • Menu

share

  • Add this article to your LinkedIn page
  • Add this article to your Twitter feed
  • Email this article
View or print a PDF of this page
.
Close this video
 

Vi skal arbejde meget mere

”Den gode nyhed er, at der rent faktisk er noget, vi kan gøre for at komme ud af krisen. Naturligvis er Danmark generelt set dybt afhængig af den globale økonomi og af den spændte situation i EU, men isoleret set er der flere ting, vi kan gøre for at skabe mere velstand til Danmark.”

Det mener koncernchef Allan Søgaard Larsen fra Falck-koncernen, der talte ved PA Consulting Groups Executive Seminar den 21. juni. Og grunden til at Danmark skal have mere velstand er, at det er en forudsætning for fortsat velfærd.

”Grundlæggende ser jeg mange positive tegn midt i en meget udfordrende tid. Det vigtigste er, at den danske befolkning har erkendt, at vi befinder os i en alvorlig situation. Selve erkendelsen er afgørende, for hvis man ikke har problemet helt inde under huden, så er man ikke klar til at gøre noget ved det. Et andet positivt signal er den meget beherskede lønudvikling på normallønsområdet. Det er positivt, at arbejdsmarkedets parter på den måde viser vilje til at løse problemerne,” siger Allan Søgaard Larsen.

For få arbejdstimer

”Vi skal arbejde flere timer om ugen. Det er ret enkelt. Vi holder for meget fri, arbejder for få timer, og dermed er vi som nation ikke konkurrencedygtige. Naturligvis kan man klynke over, at vi skal arbejde flere timer om ugen uden nødvendigvis at få mere for det, men alle målinger viser, at vores produktivitet er endog meget lav. Det betyder, at samfundet som helhed ikke er bæredygtigt, som det er nu. Den dagsorden skal ændres med reformer, og her er øget arbejdstid et væsentligt punkt.”

Danmark har tabt lønkonkurrenceevne siden 2000. Det samme med vores produktivitetsvækst.

”Vores erhvervsfrekvens er blandt verdens højeste, men den gennemsnitlige årlige arbejdstid er blandt verdens laveste. Det er imponerende, så lidt vi arbejder. Altså skal vi arbejde mere, og samtidig skal vi fokusere på effektiviseringer, for produktiviteten skal op,” siger Allan Søgaard Larsen.

Spildtid på arbejdet

Men hvad laver vi egentlig, når vi er på arbejde? Svaret er beskæmmende, mener partner Svend Ulrik Nyholm, PA Consulting Group:

”Vores undersøgelser i et administrativt servicemiljø viser, at vi bruger 24 procent af tiden på direkte værdiskabende aktiviteter for kunderne. Derimod bruger vi 28 procent på ferie, fravær og såkaldt personlig tid på arbejdet, hvor vi ordner private gøremål. Resten af tiden går med møder, administration, kontrol, transport og alle de mange andre ting, der hører med til arbejdet i en virksomhed. Men fakta er, at der plads til forbedringer, og at produktiviteten kan øges. Disse barske tal viser, at det må kunne lade sig gøre. PA Consulting Groups bud på en øget produktivitet er, at lederne skal fokusere på at udfordre deres medarbejdere og skabe synlighed om de værdiskabende aktiviteter.”

To find out more about how PA can help you survive and thrive in turbulent times, please contact us now.

By using this website, you accept the use of cookies. For more information on how to manage cookies, please read our privacy policy.

×