Insights/Case studies/Newsroom/CareersCareersCareersPartnersConsultantsTechnology innovationCorporateEarly careersSearch Jobs/About us/Contact us Global locations

Search paconsulting.com
  • Phone
  • Contact us
  • Locations
  • Search
  • Menu

share

  • Add this article to your LinkedIn page
  • Add this article to your Twitter feed
  • Email this article
View or print a PDF of this page
.
Close this video
 

Vejen til vækst: Fasthold strategien og fokuser på dine medarbejdere

Vejen til vækst handler om fokus på medarbejderne. Det siger CEO Jeff Gravenhorst fra ISS, en af verdens største servicevirksomheder med over 540.000 medarbejdere, og gæstetaler ved PA Consulting Groups Executive seminar i København den 21. februar 2013.

Mens dansk erhvervsliv er stået i stampe de seneste år, har ISS i samme periode fordoblet omsætningen til imponerende 77,6 mia. kr., og der er ansat en kvart million nye medarbejdere. Hvordan gør man det i en krisetid?

”Vores strategi har været klar gennem hele krisen. Man skal passe på med at forandre for meget og give los under krisen, bare fordi det umiddelbart er fristende. Hold godt fast i din strategi. Der må ikke være usikkerhed om kursen eller ledelsen, for der er ikke plads til slinger. Og skynd dig at få fjernet alt det, der ikke bør ligge i dit fokusområde,” forklarer Jeff Gravenhorst.

Jeff Gravenhorst peger på, at også intern motivation har stor betydning for, at ISS er lykkedes med vækst under krisen.

”Siden krisens start har vi fokuseret på organisk vækst. Vision og værdier er afgørende for at lykkes – dine medarbejdere skal kende mål og værdier. Hvis dine medarbejdere ikke er tilstrækkeligt engagerede, så vil det før eller siden resultere i, at du mister kunden. Hver eneste medarbejder skal kende formålet med opgaven. Er det er bare at flytte skidt eller er det at gøre rent, så andre kan trives? Som ledere skal vi være i øjenhøjde med alle medarbejdere. Det lyder måske som en floskel, men det virker hos ISS.”

Lokal forankring afgørende for global tilstedeværelse

ISS er et godt eksempel på en virksomhed, der har lokal forankring i Danmark, mener partner og ekspert i virksomhedstransformation Olaf Valentin Kjær, PA Consulting Group, og peger på vigtigheden af, at man altid skal have styr på hjemmemarkedet.

”ISS er en global virksomhed, der har lokal forankring. Det samme har en lang række andre ”danske” virksomhed f.eks. er den lokale 7Eleven en del af en global virksomhed. Det afgørende – også for danske virksomheder - er, at man har et globalt mindset, også selvom man ikke i dag er på verdensmarkedet. Den internationale dimension, både i ledelsen og i produktet, kan være afgørende for at skabe vækst,” siger Olaf Valentin Kjær.

PA Consulting Group har gennemført en undersøgelse med over 300 globale ledere om, hvad succesfulde virksomheder har gjort rigtigt under krisen.

”De reagerede hurtigere end konkurrenterne, de iværksatte hurtige, men forsigtige og moderate spareplaner, og man styrkede ledelsen og udnyttede nye muligheder, som opstod af krisen,” siger Olaf Valentin Kjær, og fortsætter:

”De succesfulde virksomheder har udvidet forretningen og rekrutteret nye medarbejdere. Mange af de succesfulde virksomheder har tætte og langvarige lokale relationer, det kan fx være i Danmark og det øvrige Norden, og dermed har de platformen for global succes. De har også overskuddet til at hente inspiration og identificere markedsmuligheder gennem et internationalt netværk,” slutter Olaf Valentin Kjær.

If you want to know how PA can help you survive and thrive in turbulent times, please contact us now.

By using this website, you accept the use of cookies. For more information on how to manage cookies, please read our privacy policy.

×