Insights/Case studies/Newsroom/CareersCareersCareersPartnersConsultantsTechnology innovationCorporateEarly careersSearch Jobs/About us/Contact us Global locations

Search paconsulting.com
  • Phone
  • Contact us
  • Locations
  • Search
  • Menu

share

  • Add this article to your LinkedIn page
  • Add this article to your Twitter feed
  • Email this article
View or print a PDF of this page
.
Close this video
 

Tænk ikke altid billigst, tænk altid bedst

”Man skal ikke tage til Indien for at finde den billigste løsning, men for at finde den bedste, for der er mange dygtige og kloge mennesker netop i Indien. Hvis man outsourcer til Indien for at få den billigste løsning, så får man også kun den billigste og ikke andet. Det er ikke vejen frem for Danmark og Europa i den udfordrende tid, vi befinder os i.”

Det siger Jim Hagemann Snabe, co-CEO i SAP AG, en af verdens største softwarevirksomheder og taler ved PA Consulting Groups Executive Seminar den 31. maj. Danskeren har ansvaret for flere end 190.000 SAP-kunder på verdensplan og over 60.000 medarbejdere, og han mener, at der er muligheder i et hårdt marked:

Effektiviser alle processer

”Der er ingen lette løsninger på manglen på vækst i Danmark, men helt oplagt er det at effektivisere alle processer i virksomheden. Alt, der kan gøres smartere og hurtigere og fra centralt hold, giver mening. Der er alt andet lige større værdi i at optimere helheden end et hjørne af virksomheden. Dernæst skal man differentiere sig, hvor det lader sig gøre. For mange fokuserer i for høj grad på, hvad der er sket tidligere. Måske burde man fokusere på, hvad der vil ske fremover, så man kan reagere hurtigere.”

Det udsagn bakkes op af Torsten Jacobsen, PA Consulting Group:

”Bedre it-systemer er en væsentlig faktor for at skabe en fremgangsrig virksomhed. Kombineret med klare processer for alt i virksomheden, minimeres risikoen for spild. Det er en kendsgerning, at alt i en virksomhed hænger sammen, og derfor er man indbyrdes afhængige.”

Teknologisk paradigmeskift

Jim Hagemann Snabe ser store muligheder i teknologi, der kan hjælpe med at forny virksomheder.

”Lige nu er vi i et teknologisk paradigmeskift – igen. I 1970’erne var det mainframens centrale systemer, i 1990’erne kørte vi en fleksibel client server-struktur, som skabte internettet, fordi mange maskiner og mennesker blev koblet sammen. Nu er vi igen ved et paradigmeskift, der kan skabe fremgang. Cloud er i virkeligheden en central ressource, ikke i virksomhedsregi, men i et fleksibelt centralt globalt miljø. Samtidig når vi helt ud til den enkelte bruger via smartphones. Det er det, der er den nye it-virkelighed, og jeg ser masser af muligheder,” siger Jim Hagemann Snabe, SAP AG.

Ideer skal være globale

SAP-chefen er godt klar over, at det kan være svært for små innovative virksomheder at sælge globalt.

”En ide uden skalerbarhed er ikke noget værd. Derfor må store virksomheder være katalysator for mindre virksomheder, og vi skal alle i højere grad arbejde sammen, i stedet for at fokusere for nært på, hvad der er dit og mit. Så jeg vil opfordre mindre danske virksomheder til at komme ud over grænsen og tænke ægte globalt. En klog geolog sagde engang: Stenalderen sluttede ikke, fordi vi løb tør for sten, men fordi man fandt på noget nyt og smartere.”

If you want to know, how PA can help you survive and thrive in turbulent times, please contact us now.

By using this website, you accept the use of cookies. For more information on how to manage cookies, please read our privacy policy.

×