Insights/Case studies/Newsroom/CareersCareersCareersPartnersConsultantsTechnology innovationCorporateEarly careersSearch Jobs/About us/Contact us Global locations

Search paconsulting.com
  • Phone
  • Contact us
  • Locations
  • Search
  • Menu

share

  • Add this article to your LinkedIn page
  • Add this article to your Twitter feed
  • Email this article
View or print a PDF of this page
.
Close this video
 

Solide banker sikrer stabilitet i samfundet

Koncernchef Christian Clausen, Nordea, der også er formand for den Europæiske Bankforening, var hovedtaler ved PA Consultings Executive seminar i København den 23. august 2012.

”Den finansielle sektor er langsomt på vej på benene igen. Det sker over hele Europa, og selvom der er banker og nationer, der så afgjort har det værre end andre, så går det generelt set den rette vej. En rekonstruktion er i fuld gang. Formålet med at sikre en genopretning af den finansielle sektor er at skabe stabilitet, så en ny recession ikke påvirker os så hårdt, som det har været tilfældet nu.”

Nordea-chefen er med i gruppen af veldrevne europæiske top-banker, der er med til at tegne fremtidens vækst.

”Lige nu er det afgørende, at banker, politikere og myndigheder enes om et recovery- og resolution-system i Europa. Det ser positivt ud, selv om kravene er store. Fx er det positivt, at der fremover gribes resolut og konsekvent ind, hvis en storbank er i vanskeligheder. For troværdigheden til den finansielle sektor er afgørende for igen at skabe vækst,” siger koncernchef Christian Clausen, Nordea.

Den finansielle sektor skal polstres, og det indebærer et minimumskrav om bankernes kapitalgrundlag. Nogle lande mener, den skal ligge på 7 procent, andre siger 12 procent.

”Der skal fastlægges et ensartet niveau for at sikre lige konkurrencevilkår. Desuden skal man gøre sig det klart, at for høje kapitalkrav til bankerne hæmmer samfundsøkonomien, og for lave krav gør os sårbare. Der skal skabes en positiv spiral for kunder, investorer og samfund. Jeg hører enkelte politikere sige, at bankerne skal tjene færre penge. Men bankerne skal kunne levere en fornuftig forrentning af egenkapitalen, for ellers kan vi ikke låne penge ud og dermed understøtte økonomien.”

Krig om talentfulde medarbejdere
Nordea er ved at gentænke alle forretningsmodeller og processer for at mindske effekten af den nye regulering. Filialer sammenlægges, og der er fokus på indtjeningen, også selvom Nordea er en af de mest veldrevne storbanker.

”Men vi investerer også i at have de rigtige produkter, nye digitale kanaler som mobilbank og en endnu mere kompetent dialog med vores 11 millioner kunder. Så samtidig med, at vi bliver mere effektive, skaber vi nye fokuserede filialer og rådgivningsenheder med dygtige medarbejdere, der gør en forskel i markedet.”

Det udsagn bakkes op af partner Frank Madsen, PA Consulting Group:

”Talentfulde medarbejdere er den væsentligste forudsætning for vækst, det viser vores undersøgelser. Der har været stærk fokus på omkostningsstyring i flere år, og nu er tiden kommet til, at vi styrer mod vækst. Forandringsparate talentfulde medarbejdere er en afgørende faktor for at skabe gode resultater. Så grundlæggende opfordrer jeg den finansielle sektor til, at man har stærkt fokus på medarbejderstaben og en planlægning af programmer, der sikrer, at man fastholder og udvikler de bedste medarbejdere.”

If you want to know, how PA can help you survive and thrive in turbulent times, please contact us now.

By using this website, you accept the use of cookies. For more information on how to manage cookies, please read our privacy policy.

×