Insights/Case studies/Newsroom/CareersCareersCareersPartnersConsultantsTechnology innovationCorporateEarly careersSearch Jobs/About us/Contact us Global locations

Search paconsulting.com
  • Phone
  • Contact us
  • Locations
  • Search
  • Menu

share

  • Add this article to your LinkedIn page
  • Add this article to your Twitter feed
  • Email this article
View or print a PDF of this page
.
Close this video
 

Norden skal acceptere flere fejl på vejen mod vækst

Bestyrelsesformand Marcus Wallenberg, SEB, talte ved PA Consulting Groups Executive Seminar 2. maj 2012 i Hellerup om fremtidsudsigterne for Norden.

Tænk langsigtet

”De nordiske lande er stadig blandt de mest konkurrencedygtige i verden, men vi har mange udfordringer foran os. Ikke kun i den aktuelle situation, men mere væsentligt i et længere perspektiv de næste årtier. Vi er blevet vant til et for komfortabelt liv, og det truer vores konkurrenceevne og mulighederne for vækst.”
Det siger Marcus Wallenberg, der foruden den svenske storbank også er bestyrelsesformand i en lang række selskaber bl.a. Electrolux, Saab og LKAB.

”Vi har måske for længe kigget på den amerikanske og angelsaksiske forretningsmodel. Vi skal være opmærksomme på de ambitioner, der er i de asiatiske økonomier. De arbejder meget mere langsigtet, både økonomisk og teknologisk. Det skal vi lade os inspirere af. Den gode nyhed for os i Norden er, at når jeg førhen talte med svenske toppolitikere, så sagde de, at vi i Norden var verdensmester i alt. Den arrogance er forsvundet. Nu erkender vi alle, at vi måske ikke er de bedste. Det er den væsentligste forudsætning for positiv forandring, nemlig at vi ændrer vores tankegang,” siger Marcus Wallenberg. 

PA: Arbejdsmiljøet ændrer sig

Marcus Wallenbergs udsagn blev bakket op af Mats Alerius, PA Consulting Group:

”I USA er der nu flere online-studerende end studerende, der mødes fysisk. E-bøger har overhalet de trykte, og sociale medier har overtaget førstepladsen. I Norden skal vi skal tænke i nye forretningsmodeller og skabe fleksibilitet i vores tilgang til markedet. Kun derved kan vi øge vores nordiske kunkurrenceevne.”

If you want to know, how PA can help you survive and thrive in turbulent times, please contact us now.

By using this website, you accept the use of cookies. For more information on how to manage cookies, please read our privacy policy.

×