Insights/Case studies/Newsroom/CareersCareersCareersPartnersConsultantsTechnology innovationCorporateEarly careersSearch Jobs/About us/Contact us Global locations

Search paconsulting.com
  • Phone
  • Contact us
  • Locations
  • Search
  • Menu

share

  • Add this article to your LinkedIn page
  • Add this article to your Twitter feed
  • Email this article
View or print a PDF of this page
.

Finansmarknadens utmaningar i den digitala omställningen


PA Consulting Group genomför i år en undersökning om hur företag i ett stort antal branscher har arbetat med digitalisering och var de befinner sig på resan i detta arbete. Som en del av undersökningen har vi även tittat på utvecklingen specifikt inom finansbranschen. Övergripande kan man konstatera att det finns en stor medvetenhet om frågan och vad man bör vidta för åtgärder samtidigt som mycket återstår att göra i det praktiska förändringsarbetet.

Ett av de mer överhängande förbättringsområdena enligt studien är förmågan att dra nytta av den digitala tekniken som ett medel att bli snabbare på att lansera nya erbjudanden på marknaden. Detta är en utmaning både bland banker och ett stort antal branscher.

En annan utmaning är förmågan att använda den digitala tekniken för att förbättra kundupplevelsen, vilket enligt studien är ett generellt problem oavsett bransch.

PA:s digitala barometer analyserar var olika branscher och företag befinner sig på den digitala resan och vilka utmaningar man har mött i detta arbete.  Studien berör alla områden som är viktiga för att lyckas med den digitala omställningen så som kunder, processer och arbetssätt, teknik och styrning. 
 
Är du intresserad av at veta mer om resultatet i årets PA-studie "The Digital Barometer" 
så fyll i kontaktformuläret nedan.

Med vänlig hälsning,
Christian Fegler, ansvarig för finanssektorn på PA Consulting Group i Sverige 

 

» Indicates required fields

Register here

By submitting this form you are agreeing to be bound by our legal terms and conditions and our privacy policy.

Om du har några frågor så är du välkommen att kontakta Pia Kullander på pia.kullander@paconsulting.com alternativt mobil 0733-10 47 80.

By using this website, you accept the use of cookies. For more information on how to manage cookies, please read our privacy policy.

×