Insights/Case studies/Newsroom/CareersCareersCareersPartnersConsultantsTechnology innovationCorporateEarly careersSearch Jobs/About us/Contact us Global locations

Search paconsulting.com
  • Phone
  • Contact us
  • Locations
  • Search
  • Menu

share

  • Add this article to your LinkedIn page
  • Add this article to your Twitter feed
  • Email this article
View or print a PDF of this page
.
Close this video
 

Bæredygtighed med intelligente løsninger

”Den bedste energi er den, vi ikke bruger. Og i VELUX har vi ikke et eneste udviklingsprojekt, som ikke indeholder et element af energibesparelse”.

Det var hovedbudskabet, da CEO i VELUX Gruppen, Jørgen Tang-Jensen, var
gæstetaler på PA’s Executive Seminar den 20. august.

De seneste par år har vindueskoncernen investeret mellem halvanden og to milliarder kroner i nye produkter, den største investering i VELUX’ 73-årige historie. Men visionen for virksomheden er stadig den samme, som grundlæggeren Villum Kann Rasmussen formulerede: At producere samfundsnyttige produkter og skabe bedre bygninger med masser af dagslys og frisk luft.

”Vi arbejder hele tiden på at optimere energibalancen i vores produkter. Mennesket tilbringer 90 procent af sin tid inden døre, derfor har vi brug for energieffektive bygninger med et godt indeklima og et minimalt CO2-aftryk,” sagde Jørgen Tang-Jensen og fremhævede, at et ovenlysvindue med en forventet holdbarhed på 40 år allerede efter 10 år bidrager med mere energi fra passiv solvarme, end det koster i det samlede miljøregnskab.

Konkurrencen foregår på nettet

Partner i PA Consulting Group Torsten Jacobsen understøttede i sit oplæg betydningen af danskudviklede, bæredygtige produkter.

”Sidste år steg den danske eksport af grøn teknologi med 16 procent til i alt 36 milliarder kroner. Det er en signifikant større stigning, end vi ser på den samlede eksport,” sagde Torsten Jacobsen og understregede samtidigt behovet for, at de danske virksomheder får koblet produkterne til de rette open source-teknologier.

”Det er nu mere reglen end undtagelsen, at produkter er ”intelligente” og forbundet til internettet, og her gælder det for de innovative virksomheder at være med på it-udviklingen, så de ikke bliver slået af nye spillere på markedet,” pointerede Torsten Jacobsen.

Han nævnte to grønne produkter, som PA selv har været med til at udvikle: En intelligent strømmåler, som sørger for, at forbruget foregår, når strømmen er billigst, og et apparat med tilhørende app, som måler luftkvaliteten og sikrer, at udluftningen i en bygning sker på tidspunkter med mindst forurening.

”Når produkterne er online, giver de store mængder data samtidigt virksomhederne vigtig input om alt fra marketing til produktudvikling,” sagde Torsten Jacobsen.

Jørgen Tang-Jensen bekræftede, at it-løsninger skal gå hånd i hånd med den grønne udvikling og sammenlignede udfordringen med den, virksomhederne mødte i 1956, da skibscontaineren blev opfundet:

”Da var vi pludselig i direkte konkurrence med hele verden om håndens arbejde. Nu konkurrerer vi på internettet, og det, vi skal klare os på i Danmark er innovation og udvikling af produkter, som samtidigt bidrager til et bæredygtigt samfund.” 

 

For our thinking and insights on innovation and technology, click here.

By using this website, you accept the use of cookies. For more information on how to manage cookies, please read our privacy policy.

×